SJ får pris för eko-matprofil

I går avgjordes tävlingen Fast Food Awards där SJ tog hem priset i kategorin ”Årets briljanta idé” för samarbetet med krögarna Kalf & Hansen. Ett samarbete som inneburit att SJs resenärer fått tillgång till 100 procent ekologisk och närproducerad mat ombord på tågen.

– Utmärkelsen är väldigt hedrande för oss. Samarbetet med Kalf & Hansen är otroligt värdefullt då vi tillsammans bidrar till ett ökat intresse för ekologisk och närproducerad mat, som också passar perfekt under tågresan, säger Johan Hallström, ansvarig produktutveckling för Mat och dryck på SJ i ett pressmeddelande.

 

Kalf & Hansen lagar all mat i köket i sin restaurang i södra Stockholm med ekologiska och säsongsanpassade råvaror. Maten levereras sedan till SJs snabbtåg på linjerna från Stockholm till Göteborg, Malmö, Sundsvall, Oslo, Jönköping och Uddevalla.

Motiveringen till ”Årets briljanta idé” lyder:
Den som vinner utmärkelsen ”Årets Briljanta Idé” ska ha gjort det oväntade till det självklara. Idag är det självklart att bli serverad ekologisk snabbmat lagad på råvaror i säsong. Det oväntade är att det sker i tågets bistrosvagn. En eloge för ett gott samarbete med Kalf & Hansen som gagnar hela Sverige!