Coop hållbarhetsmärker fiskdiskarna

Sill- och laxfisket bör öka i Östersjön – men undvik att äta fångsten!

Nu har Coop låtit hållbarhetsmärka fiskdisken i 135 av sina butiker, vilket innebär att de är certifierade enligt kraven från MSC och ASC på hållbart fiske och hållbart odlad fisk. Certifieringen innebär att fisken enbart kommer från hållbara fiskbestånd som inte hotas av utfiskning eller har odlats under ansvarsfulla förhållanden och går att spåra hela vägen tillbaka till ett hållbart och ansvarsfullt fiske.

I dag är cirka 90 procent av alla kommersiella fiskbestånd överfiskade eller fiskade till sin gräns, enligt WWF.
– Vi vill att våra kunder ska kunna känna sig trygga med att de gör ansvarsfulla val när de köper fisk i våra butiker. Genom certifieringen av våra manuella fiskdiskar underlättar vi för kunden att välja schysst fisk som kommer från hållbara bestånd, säger Anneli Bylund, hållbarhetsstrateg med ansvar för fisk på Coop, i ett pressmeddelande.