“Ett antal hundra miljoner” behövs efter Findus-affären

Findus i Bjuv

I tisdags presenterades de detaljerade planerna för Foodhills AB:s köp av den före detta Findus-anläggningen i Bjuv. Men enligt vad Foodhills huvudägare Backahills vd Anders Nelson uppger i Sydsvenskan 8 till 5 krävs nu “ett antal hundra miljoner” för att rusta upp fastigheterna, samt investera i produktionssidan.

Övriga ägare i Foodhills är Lantmännen, Magnihill och Health runner men Anders Nelson säger till Sydsvenskan 8 till 5 är att målet är att Backahills ska äga cirka 20 procent av verksamheten, efter att fler starka investerare kommit in när det gäller sådant som växthusodling, fiskodling och grönsaksförädling.
– Vår kärnverksamhet är inte detta och därmed har vi inte heller den kompetens som gäller för att få in intressenter där, säger Anders Nelson.
Exakt hur bolagsstrukturen i Foodhills kommer att se på sikt ut är inte klart, skriver Sydsvenskan 8 till 5, men Anders Nelson räknar med att det blir en fastighetsdel och en del för den operativa verksamheten i lokalerna. Backahills vill framför allt koncentrera sig på fastighetssidan i Foodhills, eftersom det ligger närmast den verksamhet som i dag bedrivs av familjen Erik Paulsson, som äger Backahills. De kommande investeringarna kommer att finansieras via bank, tidiga intressenter samt – menar Anders Nelson – förhoppningsvis nya.