McDonalds börjar med bordsservering

I dag lanseras bordsservering för första gången på McDonalds. Först ut är restaurangen på Triangeln i Malmö, skriver Sydsvenskan. Bordsserveringen har redan införts på kedjans restauranger i Storbritannien och Tyskland och målet är att den så småningom ska finnas över hela Sverige – allt för att locka kunderna att stanna kvar.
I praktiken går det till så att kunden först får beställa i en beställningskiosk. Där tar man även en nummerskylt som man sätter på sitt bord, därefter bär personalen ut maten till bordet.
– Vi är den första snabbmatskedjan som satsar på bordsservering. Det är ett av stegen i att modernisera våra restauranger. Detta ger oss en bättre möjlighet att ge en bra serviceupplevelse, säger Mattias Lindqvist som är operativ chef för McDonald’s Skåne till Sydsvenskan.