Stora förändringar hos godisjätten

Foto: Cloetta

Det pågår stora förändringar i Cloettas ledning. För en knapp vecka sedan lämnade Dani Evanoff sin tjänst som lösgodischef. Nu lämnar även marknadsdirektören Erwin Segers sin position.

Dani Evanoff grundade företaget Godisprinsen som 2008 förvärvades av Candyking. Nio år senare förvärvades bolaget av Cloetta och i samband med detta följde Evanoff med i flytten. Ett drygt år senare väljer han alltså att lämna, för att –enligt ett pressmeddelande – satsa på ett eget investmentbolag som investerar i retail och snabbrörliga konsumentvaror.

Evanoff Groups två första investeringar är redan klara, bolaget har gått in som ägare i livsmedelsvarumärket ”Paolos” som är grundat och delägt av Paolo Roberto, samt butikskedjan Lakritsroten.

Erwin Segers lämnar enligt ett pressmeddelande Cloetta efter 6 år för att söka nya utmaningar. Ny marknadsdirektör från och med den 1 maj blir Thomas Biesterfeldt, för närvarande nordisk marknadsdirektör för L’Oreal Paris.

Dani Evanoffs efterträdare från och med den 1 april blir Oskari Vidman som i nuläget är försäljningschef i Cloetta i Finland.

Nyligen aviserade Cloetta att Katarina Tell blir ny vd för Cloettas svenska del från och med den 1 augusti, vilket innebär att hon lämnar Findus ett drygt år efter att hon tillträtt som vd där.

(foto: Cloetta)