Ny app matchar recepten till instagramflödet

“Visa mig ditt flöde och jag ska säga dig vad du vill ha till middag”. Ungefär så kan man sammanfatta den nya appen EatYourFeed från Unilever-ägda Knorr. Appen fungerar genom att den “läser” ens Instagramflöde, därefter får man personligt anpassade recept (som, bör det tilläggas, innehåller Knorrs buljonger). Sannolikheten är alltså stor att det dyker upp ett grekiskt recept om man nyligen varit i Grekland, eller att man får förslaget att laga svampstuvning med fusilli och spenat om man lagt upp bilder från en italiensk restaurang. Tekniken bygger på ansiktsigenkänning och data från individuella bilder för att bygga en skräddarsydd AI-algoritm. Denna hämtar i sin tur “det perfekta receptet” från Knorrs receptdatabas. Användare som kopplar sitt Instagramkonto till appen kan spara recept eller lägga till ingredienser till en shoppingkorg. Som en del av kampanjen kommer Knorr att öppna en pop-uprestaurang i London den 11 april, där man kan bli serverad måltider som matchats till ens Insta.