Ny ordförande i Livsmedelsakademien

Foto: Lars Höök

Foodhills styrelseordförande, Bengt Persson, tar över ordförandeklubban i skånska matnätverket Livsmedelsakademin efter före detta Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson, skriver Sydsvenskan 8 till 5. Bengt Persson valdes till ny ordförande vid fredagens stämma. Han är även styrelseordförande för Foodhills som tagit över Findus anläggning i Bjuv.

– Foodhills och Livsmedelsakademin har två olika roller, men båda har fokus på innovation, hållbarhet och kvalitet inom livsmedelsnäringen. Därför ser jag att vi har många synergier och styrkepositioner som vi kan utveckla gemensamt med näringslivet i centrum, säger Bengt Persson till 8 till 5.

Livsmedelsakademins tidigare ordförande, Henrik Hjalmarsson, valde att avgå vid stämman eftersom han inte längre arbetar aktivt med livsmedel. Förra sommaren tog han över som vd för fönstertillverkaren Inwido.

Foto: Lars Höök