Tydlig vegotrend i nya Matrapporten

Kycling i topp bland svenskarnas favorit-vardagsmat

Kyckling är svenskarnas ohotade favoritmat på vardagarna, men nu börjar även de vegetariska ambitionerna synas i köpstatistiken. I dag släpptes Matrapporten 2018, en kartläggning av svenskarnas matvanor och köpbeteenden från mat-kommunikationsbyrån Food & Friends, där ett representativt urval av cirka 1000 svenskar har svarat.

Det viktigaste när svenskarna handlar mat är “bra råvaror”, enligt rapporten. Att maten faktiskt ska smaka gott hamnar längre ner på listan. Det är också fler och fler som blivit intresserade av både mat och matlagning, inte minst bland de yngsta vuxna.

Strax under kycklingen bland favorit-vardagsrätter hamnar spaghetti och köttfärssås och “fisk”, ospecificerat.

Favoriträtterna under helgen ser i princip ut som förra året, biffen hamnar överst, men det har också dykt upp en hel del radikala förändringar – inte minst på den vegetariska fronten.

Missa inte Svenska Måltiders stora intervju med Pontus Dahlström, projektledare för Matrapporten, nu på fredag!