City Gross: “Vi var först!”

I tisdags skrev vi om att Hemköp – enligt deras egna uppgifter – som första dagligvarukedja nu kan erbjuda sina medlemskunder digitala kvitton för att spara på miljön. Men nu ryter konkurrenten Bergendahls till: deras City Gross-butiker har nämligen haft som standard att erbjuda sina förmånskunder ett digitalt kvitto sedan i april. Den 25 maj kommer dessutom samtliga City Gross-kunder i alla butiker att få samma möjlighet.

Påpekas bör dock att Axfood, där Willys och Hemköp ingår, genomförde ett pilotprojekt med digitala kvitton redan i höstas där ett urval av butiker ingick. Piloten föll väl ut och nu erbjuds alltså möjligheten till samtliga medlemskunder.

– Det kanske var först – det kan jag ge dem. Men de var inte först med digitalkvitto till medlemskunderna. Det stämmer helt enkelt inte, säger Pontus Andersson, chef för marknad och e-handel på Bergendahls Food. till Svenska Måltider.

Bergendahls beräknar att det tidigare årligen skrivits ut cirka 10 248 000 meter, eller cirka 40 ton kvitton, i City Gross butiker. Enligt Svensk Handel skrivs årligen omkring 1,7 miljarder kvitton ut i Sverige vilket motsvarar cirka 60 000 träd.