Accelerator ska fånga in den svenska foodtech-scenen

SM livsmedelsstrategin

För att fånga in den växande, svenska startupscenen inom framtidens matteknologi ingår crowdfunding-plattformen FundedByMe ett samarbete med Foodtech Village och Sweden Foodtech. Resultatet är ett helt nytt program som får namnet CrowdFood Accelerator.

Foodtech Village är en community för nordiska foodtech-företag som startats av Sweden Foodtech vars syfte är att hjälpa startups inom foodtech att nå sin fulla potential.

— Genom att hjälpa nyetablerade mataktörer att bli mer kvalificerade inför en crowdfundingkampanj tror vi att de får ännu bättre möjligheter att lyckas. Framtidens mat handlar om hälsa, hållbarhet och smak. Men även om att knyta nya band mellan produkterna eller tjänsterna och dem som använder eller äter dem. Här är crowdfunding ett oslagbart verktyg, säger Daniel Daboczy, vd på FundedByMe, i ett pressmeddelande.