Ny vd till Bergendahl & Son

Lars Ljungälv blir ny vd i Citygross moderbolag Bergendahl & Son

Lars Ljungälv är ny vd för Bergendahl & Son som är moderbolag till Bergendahl Food med bland annat City Gross. Han tar över vd-posten från Peter Lund som istället meddelat ägarna att vill ha större fokus på utvecklingen av Bergendahls Food, med bland annat City Gross, som han redan är vd för.

– Det går oerhört mycket fortare nu än för bara några år sedan samtidigt som frågorna är betydligt fler och alltmer komplexa. Jag vill se till att City Gross tar vara på de stora möjligheter som finns för oss i samband med den digitala omvandlingen av handeln, säger Peter Lund i ett pressmeddelande.
Hans efterträdare till Bergendahl & Son, Lars Ljungälv, har tidigare suttit i bolagets styrelse. Han kommer närmast från Swedbank där han varit globalt ansvarig för stora företag och medlem av koncernledningen.
– Jag är glad och hedrad över att få uppdraget att leda Bergendahl & Son i samarbete med ägarna, Peter Lund och de andra i koncernledningen, säger Lars Ljungälv.
Senast 1 december tillträder Lars Ljungälv sin nya tjänst. Fram till dess fortsätter Peter Lund som vd och koncernchef för Bergendahl & Son.