Semper storsatsar på tillverkningen i Sverige

Barnmatstillverkaren Semper satsar drygt 100 miljoner på att bygga ut anläggningen i Götene för att främst kunna öka tillverkningen av modersmjölksersättning.

Semper, som tillverkar barnmat, modersmjölksersättning och glutenfria mixer, har sedan 40-talet bedrivit en stor del av tillverkningen i Götene. 2006 köptes bolaget upp av Schweiziska livsmedelskoncernen Hero Group som nu beslutat att koncentrera all sin tillverkning av modersmjölksersättning till Götene.

Bland annat kommer ett helt nytt torktorn lyftas in i augusti och en ny förpackningslinje att installeras i början av nästa år. Investeringarna beräknas tredubbla kapaciteten för tillverkning av modersmjölksersättning.

I april fick Semper dessutom besked från kinesiska certifieringsorganet CNCA att anläggningen i Götene rekommenderas bli godkänd för export av modersmjölksersättning till Kina. Därmed blir företaget den hittills enda tillverkaren av modersmjölksersättning i Sverige som kan komma att ha exportgodkännande för Kina.

– Det kvarstår bara några detaljer innan vi blir godkända, men detta hoppas vi ska bli klart inom en snar framtid, säger Jörgen Thunholm, tillverkningschef på Semper.