Sydkoreanskt miljonkontrakt för Simris Alg

Simris Alg har tecknat ett avtal värt minst 7 miljoner kronor med Seoul-baserade Infobell, som får ensamrätt på bolagets omega-3-tillskott på den sydkoreanska marknaden. Försäljningsstart beräknas till oktober 2018, och en första beställning har gjorts till ett värde av drygt 0,9 miljoner kronor.

– Avtalet är strategiskt mycket viktigt för oss, eftersom Sydkorea är en stor marknad och dessutom trendsättande inom skönhet och hälsa i de asiatiska länderna, kommenterar Fredrika Gullfot, Simris Algs grundare och VD.
– Vi är jätteglada över samarbetet med Infobell, som verkligen kan den här marknaden. Precis som vi tror de stenhårt på våra produkter när det gäller den koreanska marknaden, och det ska bli spännande att se hur vi kommer att tas emot här, fortsätter hon.

Detta är den första riktigt stora affären för Simris Alg, och den innebär att marknadslanseringen av bolagets omega-3-produkter nu inleds på allvar. Avtalet är bindande och ger Infobell exklusiv rätt att sälja Simris Algs omega-3-produkter på den sydkoreanska marknaden, i utbyte mot ett minsta ordervärde om 7 miljoner kronor. Avtalet sträcker sig över en treårsperiod med möjlighet till förlängning på årsbasis. Den första beställningen gjordes i samband med tecknandet, till ett värde av drygt 0,9 miljoner kronor. Försäljningsstart i Sydkorea är beräknat till oktober. Infobell kommer att sälja Simris Algs produkter direkt till konsument i både digitala och fysiska kanaler, med fokus på direktmarknadsföring och pop-ups på utvalda varuhus.