Ny vd för Fairtrade

Cecilia Ceder blir ny vd för Fairtrade Sverige. Hon kommer senast från Lantmännen och efterträder Morgan Zerne.

Fairtrade Sverige, som är en del av Fairtrade International, har i drygt tjugo år verkat för en global handel som baseras på hållbara, jämlika och rättvisa villkor, samt för att öka konsumenters kunskap om etiskt märkta produkter.

– Fairtrade har en viktig roll att spela för både människor och miljö i ett globalt hållbarhetsperspektiv och det ska bli spännande att få vara med och driva den fortsatta utvecklingen framåt. Fairtrade Sverige har gjort ett fantastiskt jobb hittills och jag ser verkligen fram emot att vara med och skapa ytterligare möjligheter för Fairtrade-märkta varor i Sverige framöver, säger Cecilia Ceder, ny vd för Fairtrade Sverige.

Cecilia Ceder kommer senast från Lantmännen Cerealia, dessförinnan har hon bland annat arbetat på Arla Foods, Semper och Astra.

– Vi är väldigt glada att få in Cecilia som ny vd för Fairtrade Sverige. Hon har en gedigen erfarenhet och kommer tillföra initierad kunskap om produktutveckling och livsmedelsbranschen, kryddad med ett starkt engagemang för en värld utan fattigdom. (…) Hon hinner jobba några dagar innan Fairtrades stora höstkampanj ”Schysst frukost och schyssta villkor i världshandeln” sätter igång den 8 oktober, säger Daniel Sommerstein, t.f. vd på Fairtrade Sverige.