Ny vd för Compass Group

Henrik Strinning är ny vd för Compass Group i Sverige. Han tar över efter Johan Schilow som lämnar koncernen. Henrik tillträder sin nya roll som VD i bolaget den 15 oktober 2018.Compass Group levererar mat till bland annat svenska sjukhus, restauranger och kaféer under varumärkena Eurest, Eurest Services, Medirest, Chartwells och Levy Restaurants.
– Vi är väldigt glada att välkomna Henrik till Compass Group. Hans bakgrund från Retail & Food kommer att gynna den fortsatta tillväxten av vår svenska verksamhet, säger Kathinka Friis-Møller, Managing Director Nordics i ett pressmeddelande.
Henrik Strinning har tidigare arbetat med bland annat affärsutveckling hos Coop och Picard i Sverige. Han är även medgrundare av hållbara matkedjan Paradiset.
– Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med Compass Groups framgångsrika team arbeta för ytterligare tillväxt och framgång och jag är redo att ta mig an den nya utmaningen, säger Henrik Strinning.