Arla satsar 16 miljoner på hållbarhetsforskning

Arla ska satsa fyra miljoner kronor varje år fram till 2022 på forskning som leder till nya metoder och lösningar för en klimatsmart mjölkproduktion. Satsningen sker i samarbete med SLU och Stiftelsen Lantbruksforskning och målet är att skapa förutsättningar för forskning i hållbar mjölkproduktion samt att öka kunskaper om hur mejeriprodukter bidrar till en balanserad och näringsrik kost för konsumenterna, skriver Arla i ett pressmeddelande.

– Vi är övertygade om att det finns stora möjligheter att genom en riktad forskning hitta nya metoder för bönder runt om i världen att ställa om jordbruket till mindre klimatbelastande samtidigt som produktionen ökar. Arla vill ha robust metodik som vi baserar våra strategier på, både när det gäller innovation och för produktutveckling men också när det gäller hållbar produktion på gårdsnivå, säger Anna-Karin Modin Edman, hållbarhetschef på Arla, i ett pressmeddelande.

Projektet har sin utgångspunkt i FN:s Agenda 2030, med målen om tryggad livsmedelsförsörjning och ett hållbart jordbruk.