HK Scan byter vd

Bakgrunden är att HK Scans aktier nästan halverats på börsen under årets tre första kvartal, enligt Dagens Industri. Samtidigt redovisade bolaget under årets tre första kvartal ett minusresultat på 45,7 miljoner euro vilket motsvarar 473 miljoner SEK. Redan på onsdagsförmiddagen kom sedan beskedet att Jari Latvanen, som varit vd och koncernchef sedan den 31 oktober 2016, ersätts av Tero Hemmilä, som tillträder som vd och koncernchef för HK Scan senast i mars 2019. 

– Vi är glada över att få börja arbeta med Tero Hemmilä. Tero representerar den mångsidiga mat- och köttbranschkunskapen som krävs för att vända läget. Jag är övertygad om att han snabbt kommer att kunna genomföra reformer som förbättrar företagets lönsamhet, säger HK Scans nya styrelseordförande Reijo Kiskola i ett pressmeddelande.