5 snabba till Eskil Erlandsson

Eskil Erlandsson, f.d. landsbygdsminister

Eskil Erlandsson, f.d. landsbygdsminister

1. Vad är det godaste du ätit i Almedalen?
Det är nog en saffranspannkaka som jag åt nere på Lindgården.

2. Favoritsnabbmat?
Att värma upp de köttbullar som jag rullade ihop och använde för någon dag sen. Om jag är ute på resande fot så blir det gärna fish and chips.

3. Eko eller närproducerat?
Då är det närproducerat för min del. Jag anser att all mat som tillhandahålls i butiken eller på restaurangen ska vara sund och hälsosam och inte kontaminerade med något som leder till sjukdom. Då är det viktigare att stödja det lokala näringslivet. Matproduktion är jobb.

4. Rosévin eller öl?
Mina preferenser i samband med mat är vatten eller mjölk men ska jag välja är det nog en öl.

5. Vad gör vi åt matsvinnet?
Det har utvecklats enormt mycket sen jag höll på med Matlandet Sverige. Man har tävlingsmoment för att se vem som slänger minst, man har elevens önskerätt på fredagar, väger matsvinnet i kilo och lär de unga att inte laga för mycket och slänga. Viktigt när det gäller den offentliga maten är att det luktar mat alltså att den faktiskt tillagas på plats. Särskilt på äldreboende tror jag att det spelar stor roll för matsvinnet.